+380 50 387 64 13

moc.liamg%40liam.hcakto

вул. Парково-Сирецька, 23, м. Київ, Україна

ПЕНСІЙНО-АКТУАРНИЙ КОНСУЛЬТАНТ

+380 50 387 64 13

moc.liamg%40liam.hcakto

вул. Парково-Сирецька, 23, м. Київ, Україна

ПЕНСІЙНО-АКТУАРНИЙ КОНСУЛЬТАНТ

Актуарні інновації: застосунок

Актуарні інновації: застосунок "Bot IAS 19" як "швейна машинка Зінгера"

Потреба в актуарних розрахунках зобов’язань та витрат за програмами з визначеною виплатою (МСБО 19) з кожним роком набуває актуальності для багатьох українських підприємств.

Особливо це стосується тих суб’єктів господарювання, для яких колективним договором та законодавством про пенсійне страхування встановлені виплати працівникам при виході на пенсію, до ювілеїв та інших подій.

Проведення актуарних розрахунків зобов'язань у стислі терміни, що відводяться на підготовку річної фінансової звітності, вимагають від підприємств значних витрат часу і коштів на закупівлі та оплату цих послуг. Зменшення витрат на щорічне актуарне оцінювання  неможливе без застосування інновацій, які зроблять ці розрахунки доступними, економними та необтяжливими для замовників.

Створений нами у 2019 р. актуарний застосунок «Bot IAS 19» (далі – бот) є інноваційним рішенням, використання якого дає актуарію, бухгалтеру, аудитору, такі самі переваги, які свого часу отримала швачка із машинкою Зінгера замість звичайної голки з ниткою*:

висока  продуктивність бота дозволяє виконати актуарні розрахунки та сформувати актуарний баланс за лічені хвилини;

якість, точність та повнота оцінювання завдяки вбудованому модулю перевірки вихідних даних та виявлення помилок;

коректність результатів гарантується запрограмованими алгоритмами розрахунку зобов'язань за процедурами МСБО 19;

швидка адаптація бота під зміни у припущеннях та правилах програм виплат працівникам;

доступна для всіх підприємств вартість користування ботом, актуарних розрахунків та звітів (на період дії воєнного стану обмежена двома розмірами мінімальної зарплати за 1 річний звіт);

зручне використання – формування актуарного балансу та звіту у декілька кліків своїми руками;

простота верифікації (перевірки) розрахунків замовником та аудитором;

повна відповідність розкриття інформації про зобов'язання вимогам МСФЗ.

За допомогою бота замовник актуарних розрахунків (користувач) здатен самостійно завантажити, перевірити та відкорегувати Анкети з вихідними даними працівників, налаштувати виплати підприємства, після чого запустити розрахунок зобов’язань та зберегти файл (Актуарний баланс) з результатами оцінювання для розкриття інформації у фінансовій звітності за МСБО 19.

Налаштування бота під актуарні припущення здійснюється його постачальником (актуарієм), який перевіряє файл з результатами розрахунків (актуарний баланс), складає та підписує актуарний звіт,  погоджує його із замовником та аудитором. Результати оцінювання (зобов'язання, вартість послуг тощо) розкриваються персонально по кожному працівнику та пенсіонеру.  

Понад 20 компаній - операторів газорозподільних систем із загальною кількістю працівників понад 35 000 осіб вже скористалися перевагами "Bot IAS 19" та отримали актуарні звіти у 2021-2024 р. р. за доступною ціною в 1 (одну) мінімальну зарплату (6500 грн. за 1 річний звіт).

Для отримання знижки замовляйте актуарні розрахунки з "Bot IAS 19"через сайт https://pactuaries.com/

*Історична довідка:

Коли Ісаак Зінгер (замолоду - бродячий актор) у 1840-і роки винайшов швейну машинку, вона більше, ніж будь-який тодішній винахід, полегшила життя і роботу жінок.

Якщо жінка шила сорочку руками понад 14 годин, то за допомогою швейної машинки вона могла зробити це лише за 1 годину ...

Після того, як Зінгеру вдалося за 7 років зменшити вартість швейної машинки у 10 разів (зі 100 доларів у 1851 р.  до 10 доларів у 1858 р)., вона стала доступною для кожної родини.